Ik ben druk bezig met het maken van mijn website. Dat moet nu namelijk sneller dan ik had gepland, want de agenda van de webbouwer staat bommetje vol en het moet dus nu al binnen een week. Niet erg hoor, maar het hoogt de druk iets op. Tussen het schrijven van de teksten door kan ik ineens overvallen worden mijn Starter Blues, door minder fijne gedachtes; “OMG, waar ben ik eigenlijk mee bezig, gaat dit wel goed, je krijgt dit nooit op tijd af, wilde je dit echt, wat is je hier leuk aan?”. Ik weet inmiddels dat ik deze gedachtes even moet laten uitrazen en dan kan ik weer verder… Ik heb ook helemaal geen tijd om serieus bij deze vragen stil te staan, anders wordt het van kwaad tot erger en kom ik nergens.

De telefoon gaat, het is de bank. Een vriendelijke mevrouw heeft een aantal vragen voor me over mijn bedrijf waarmee ik ga starten en één van die vragen is “blijft uw omzet binnen de 1 miljoen euro per jaar?”, ik schiet in de lach en flap eruit, “Nou, ik ga coachen volgens de methode Nine Star Ki, dus als ik, tegen die tijd, die omzet heb gedraaid, weet ik zeker dat mijn sterren goed staan”. We moeten heel hard lachen samen en ze zegt me dat het aan mijn humor niet zal liggen. Ze legt nog een aantal dingen uit en dan vraagt ze vanuit haar eigen nieuwsgierigheid, “maar mevrouw, wat gaat u eigenlijk doen, wat houdt dat in”.

Als een vuurpijl die de lucht inschiet, ga ik aan op haar vraag en vertel haar in geuren en kleuren wat Nine Star Ki inhoudt, wanneer en hoe je het gebruikt, wat de voordelen zijn en hoe het werkt met mensen onderling. Ze vindt het heel interessant en zegt ”Als deze methode qua energie net zo werkt als de energie die ik nu door de telefoon voel, nou dan gaat dat helemaal goed komen, ik vind het heel interessant en ik hoor echt één en al passie door de telefoon”.

Ik vind dit stiekem wel leuk dat ze dit zo zegt, daar word ik nou blij van.

Passie hoort bij het Vuur element en in mijn eigen Nine Star Ki-reeks heb ik namelijk helemaal geen Vuur, maar ik krijg dat Nine Star Ki-wise toch op een bepaalde manier aangereikt. Dat maakt alleen dat ik passie ansich vaak niet direct herken in mezelf.

Starters Blues horen ook bij het element Water en water zit wel in mijn Nine Star Ki-reeks. Ik kan echt door negatieve gedachtes onder water getrokken worden en daar mag ik dus zelf op letten dat ik dat niet te heftig laat gebeuren.

Het spreekwoord ‘dat is water en vuur’ wordt hier dus duidelijk zichtbaar, al gebeurt het niet in alle heftigheid, het kan ook met kleine dingen.

In dit geval zorgde mijn passie ervoor dat mijn energie weer omhoogschoot en de negatieve gedachtes en gevoel ver achter zich liet. Ik heb daarna nog een hele productieve dag gehad.

Wat betreft die Starters blues daar zetten ik dus Passie tegenover.